Wageningen feliciteert bronzen inwoonster Simone van de Kraats

Wageningen, 21 augustus 2024

‘Lid van het Olympische waterpoloteam’’

De gemeente Wageningen heeft waterpoloster Simone van de Kraats gefeliciteerd met haar bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Samen met haar teamgenoten versloeg zij in een spannende wedstrijd de Verenigde Staten in de allerlaatste seconde met 11-10. Burgemeester Floor Vermeulen nodigde de kersverse inwoonster van zijn stad uit op het stadhuis. “Je woont hier pas sinds een paar maanden met je vriend. Tijdens de Olympische Spelen viel overal te lezen dat je uit Barneveld komt, maar wij wisten wel beter. We volgden het waterpolotoernooi daarom met extra veel belangstelling.”

Nooit opgeven
Na het terugkijken van de laatste fase uit de wedstrijd om het brons memoreerde wethouder sport, Anne Janssen, het motto van de vorige Wageningse medaillewinnaar
Annemiek van Vleuten. “Dat is ‘accepteren, aanpassen en doorgaan’. Jij hebt dat met je team in Parijs in de praktijk gebracht. Zowel in de halve finale tegen Spanje als in de strijd om het brons tegen Amerika kwamen jullie op grote achterstand. Maar jullie gaven niet op, deden er een tandje extra bij en bleven er in geloven.”

Cadeau
Wageningse kampioenen mogen het Wagenings Gedenkboek tekenen. Maar hoewel Simone van de Kraats vorig jaar wereldkampioen en Europees kampioen werd, en werd uitgeroepen tot beste speelster van de wereld, was zij toen nog geen inwoner van Wageningen. “Maar we leggen het Gedenkboek alvast klaar voor de successen die ongetwijfeld nog gaan volgen”, aldus burgemeester Vermeulen. Hij liet Simone echter niet met lege handen naar huis gaan. Ze werd verrast met een persoonlijke sportprent van Henk van Ruitenbeek als herinnering aan haar Olympische prestatie.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.